Blog Sedas

 
 
 

Academiejaar 2019-2020 is afgesloten29/06/2020

Academy Year 2019-2020 Ended

Het schooljaar 2019-2020 is deze maand beëindigd en de zomer staat voor de deur.  Hiermee is mijn 6 de jaar aan de academie van Sint-Niklaas weeral ten einde.

Het is een zeer raar jaar geweest door het corona virus waardoor het live werken in de klas met andere studenten en onder begeleiding van een leraar plots abrupt ten einde kwam in maart 2020.

Deze 'nieuwe realiteit' heeft onze wereld en directe omgeving grondig veranderd en heeft ons geforceerd om anders om te gaan met elkaar.  We zijn met z'n allen de digitale wereld van communicatie ingedoken en zodoende overspoeld met digitale golven.  Sinds maart werkten de studenten van thuis en communiceerden met hun leraar via de sociale media en digitale tools.

 

 

Ik heb het geluk om mijn eigen atelier te hebben waar ik rustig kon verder werken aan mijn kunstserie 'Digitale Golven'. Via regelmatige whatsApp live video sessies kon ik mijn vooruitgang bespreken met mijn leraar 'Benny Luyckx'.  Uiteraard is dit niet helemaal hetzelfde als in een klaslokaal maar het hielp zeker voldoende en was af en toe broodnodig om uit het isolement van het eigen atelier te geraken.

 

 

Ik ben ondertussen al een paar jaar aan het werken aan deze kunstserie en ik heb zodoende genoeg ideeën en concepten om redelijk autonoom te kunnen werken zonder een live poserend model.  Mijn typisch proces begint met het maken van een reeks thumbnail schetsen om nieuwe concepten uit te werken.  Indien nodig kan ik op basis daarvan een model vragen om een bepaalde pose aan te nemen om hiervan de nodige schetsen te maken. Het uiteindelijke werk wordt dan gemaakt aan de hand van deze schetsen maar vaak zonder nog een referentie naar het live poserende model.  Uiteraard is het handiger om een live model in de buurt te hebben maar het was dus niet broodnodig om verder te kunnen werken in mijn eigen atelier.

 

 

Ik ben zeer tevreden met de richting dat deze serie uitgaat en over het aantal nieuwe, beschikbare werken. Ik kijk er naar uit om hier verder aan te werken en nieuwe concepten uit te proberen.

De toekomst is momenteel nogal onzeker aangezien het corona virus nog steeds aanwezig is maar ik heb mezelf toch al ingeschreven voor het volgend academie jaar 2020-2021.

Laten we voor het beste hopen en vooral creatief bezig blijven ...