Blog Sedas

 

Corona virus en de academie23/03/2020

Corona virus and the academy

De uitbraak van het coronavirus heeft gevolgen voor onze wereld, de samenleving en het academische schooljaar.

Sinds ongeveer een week worden we hier in België allemaal aangemoedigd om thuis te blijven en alleen buiten te gaan voor de meest essentiële boodschappen. Contact met andere mensen moet kost wat kost vermeden worden.

Niet alleen ons eigen, dagelijkse leven wordt beïnvloed, maar ook de samenleving in z'n geheel. Het normale leven is gewoon gestopt en alle zakelijke en openbare activiteiten zijn tot een absoluut minimum beperkt. Bijna alles is gesloten. De meeste mensen werken van thuis (indien mogelijk) of worden in 'tijdelijke werkloosheid' gebracht als hun bedrijf besloot of gedwongen werd de activiteiten stop te zetten zolang de uitbraak voortduurt.

Ook scholen zijn gesloten waardoor ook de academie gesloten is. Onze wekelijkse uitstapjes naar de academie en ontmoeting met medestudenten kwamen plotseling abrupt ten einde. De klaslokalen zien eruit alsof ze abrupt zijn verlaten, vol onafgewerkte kunstwerken en rondslingerend materiaal.

Dit voelt absoluut als een vreemd moment en we zullen moeten afwachten hoe de virusuitbraak zich ontwikkelt en hoe het de samenleving zal beïnvloeden nadat de uitbraak is ingedamd.

Maar ik ben er vrij zeker van dat er impact zal zijn ... laten we hopen ten goede.

Ondertussen kan ik alleen maar hopen dat iedereen en hun geliefden gezond blijven.

Blijf gezellig thuis en wees creatief !