Blog Sedas

 
 

Nieuwe kunstserie - Mars naar Oneindigheid25/01/2021

New Art Series - March To Infinity

Ik begin een nieuwe kunstserie genaamd 'Mars naar Oneindigheid' die het onderwerp transhumanisme behandelt en de bijbehorende reis die de mensheid onderneemt.

Van WIKI - "Transhumanisme is een recente vorm van speculatieve filosofie die probeert om de door de natuur gestelde grenzen van het menselijke bestaan te doorbreken."

 

 

In deze kunstserie onderzoek ik de zoektocht van de mensheid naar de verborgen kennis om de normale menselijke staat van 'het zijn' te overstijgen en een God te worden. Een donkere, rechthoekige steen vertegenwoordigt deze kennis en is het voorwerp van de zoektocht. Wie weet welke verborgen krachten er zich in zo'n steen bevinden?

In een nabije toekomst stel ik me groepen individuen voor - sekten als je wilt - die aan een potentieel levenslange reis beginnen om naar die stenen te zoeken in een verscheidenheid aan landschappen van wat eens onze geliefde aarde was. De vroegere desastreuze impact van de mensheid op het landschap en de aarde zal een belangrijke rol spelen in de setting en beeldtaal.

 

 

De werken worden meestal eerst geschetst in kleinere houtskooltekeningen en vervolgens opnieuw uitgewerkt op een groter gegessoed papier met houtskool en verdunde olieverf. De vloeibare oliëverver vormen onregelmatige patronen die aansluiten bij de ruwe beelden van een verlaten landschap. Kleurrijke verfstreken gecombineerd met houtskoolstokken en potlood resulteert in een algehele verlaten en futuristisch gevoel.

 

 

Het onderwerp transhumanisme laat zeker diepere verkenningen naar inhoud en ideeën toe en zal ongetwijfeld inspiratie geven voor verdere kunstwerken en mogelijk subreeksen.

Sommige aanvankelijke houtskooltekeningen die met dit idee speelden, begonnen als onderdeel van mijn bestaande kunstserie 'Digitale Golven'. Maar met het groeiende aantal werken kwam het besef dat het onderwerp zijn eigen kunstserie verdiende. Daarom kun je de nieuwe kunstserie vanaf nu op zijn eigen specifieke pagina terugvinden.

Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe serie. Ik hoop van harte dat jullie dat ook zullen zijn.