Blog Sedas

 
 
 

Nieuwe Portfolio Illustraties04/05/2017

Nieuwe Portfolio Illustraties

Ik ben altijd al een fan geweest van fantasie- en sciencefiction films, verhalen en illustraties - rondlopen in brutale, verre werelden of wegdromend over een verre, technologisch geavanceerde toekomst ...Ik hou ervan om mijn verbeelding te prikkelen en weg te dromen ... 

 

Eén van de grote fantasie meesters van de jaren zestig was 'Frank Frazetta' - een Amerikaanse fantasie- en science-fiction artiest met een oeuvre dat stripverhalen, boekcovers, schilderijen, posters, LP hoezen en andere media omvat. Zijn werk heeft wereldweid hele generaties van artiesten beïnvloed. Onder andere zijn schilderij 'Death Dealer' is een icoon geworden voor de fantasy illustratie markt.

 

Als een hommage heb ik recent in ArtRage een digitale 'master study' gemaakt van een ander bekend schilderij 'Dark Kingdom'.

 

 

Een meer recentere artiest & innovator is 'Craig Mullins'. Hij werd één van de eerste digitale illustrators en wordt beschouwd als de pionier in het digitale schilderen. Hij is een Amerikaanse digitale schilder en internationale concept artiest met een oeuvre van werken voor boeken, video games en films.

 

Als een hommage heb ik een master studie gemaakt in Adobe Photoshop van één van zijn werken.

 

 

Meester studies ( master study ) zijn al eeuwenlang een praktijk voor studenten om bij te leren maar uiteraard is het ook leuk & uitdagend om zelf eigen fantasie en science-fictie werken te maken.  

 

 

Ik nodig U graat uit om een kijkje te nemen naar mijn meest recente nieuwe werken die nu gebundeld zijn in een nieuwe portfolio sectie  "Illustraties".

 

En nu ga ik terug een beetje verder dromen ... wie weet wat voor nieuwe werken daar mogelijk gaan van komen ...