Blog Sedas

 
 
 
 

Zomertijd = buiten schilderen plezier04/07/2020

Summer time = outdoor painting fun

Het is weer zomertijd en dat brengt ons normaal gezien mooi, warm weer.

Het ideale moment dus om de buitenezel van stal te halen en schilderijen van de natuur te maken.

 

 

Wij hebben een grote vijver in onze tuin welke op dit moment van het jaar al zijn pracht en schoonheid van vorm en kleuren ten volle toont.  De waterplanten zijn op hun top moment met een grote waaier aan vormen en een bijna oneindig aantal waardes en kleuren. De goudvissen zijn in hun nopjes en schitteren als nooit te voren. Overal zie je insecten en kleine diertjes gepassioneerd rondkruipen.

 

Met wat beschikbare vrije tijd dus het ideale moment om nog eens wat nieuwe werken te maken voor onze kunst serie Natuur.

 

 

Ik probeer er een goeie gewoonte van te maken om er dagelijks op uit te trekken in onze tuin en een nieuw werk te maken.  De laatste dagen waren dit aquarellen met als onderwerp vooral onze vijver en de water lelie's die zich daarin bevinden.  We hebben een aantal verschillende soorten met een uitéénlopende waaier aan bladeren in alle vormen en kleuren en een aantal prachtige witte en roze bloemen.

 

 

Buiten schilderen kan een uitdaging zijn met de steeds veranderende lichtinval, mogelijke plotse verandering van de weersomstandigheden en het occasionele alles opeisende bezoek van onze kat 'Toby'. Maar dat weegt allemaal niet op tegen de zeer verrijkende ervaring en het is een fantastische, simpele manier om de gedachten te sussen en een algemene staat van gelukzaligheid te bekomen.

 

En het geeft me een goed excuus om mijn fancy hoed nog eens te dragen :-)

 

 

Ik kan dus alleen maar hopen op een verdere, mooie zomer met heel veel momenten van schilderen om zo mijn collectie van natuur werken te doen groeien.

Ik zie je buiten !