Androids - Morgan 2020

De vrouwelijke android Morgan ... Nog steeds zoekend naar een beter leven

Illustratie, 2020

Omschrijving

Liefhebbers van sciencefiction zullen ongetwijfeld de film 'Morgan' uit 1996 kennen waarin de jonge 'Anya Taylor-Joy' de rol speelt van proefpersoon 'L9' - een vrouwelijke android met experimentele 'emotionele gevoelens'.

Het "hybride biologische organisme met het vermogen tot autonome besluitvorming en geavanceerde emotionele reacties" is slimmer dan mensen en groeit zeer snel, loopt en praat binnen een maand en is fysiek een tiener ondanks dat ze maar vijf jaar oud is. Onnodig te zeggen dat het experiment niet zo goed verloopt als verwacht.

Hoe de film verder gaat? Tja ... bekijk de film gerust eens als je deze nog niet gezien hebt.

 

Onlangs plaatste Anya een nieuwe portretfoto van zichzelf (gemaakt door bypip) op haar Instagram-account. Ik vond de foto behoorlijk geslaagd en opvallend. De foto deed me spontaan denken aan een Morgan welke nu ouder en volwassener zou zijn.

 

Vandaar mijn illustratie 'Morgan 2020'.

 

Meer gedetailleerde informatie over de film op WIKI.

Bypip was zo vriendelijk om toestemming te geven om zijn oorspronkelijke werk als referentie te gebruiken voor dit schilderij.

Details Materialen

Drager
Digitaal
Digitale Software
Adobe Photoshop
Referenties
Voor het maken van deze illustratie is gebruik gemaakt van referentiemateriaal ter beschikking gesteld door volgende auteur(s): bypip

Bedrukte Artikelen Beschikbaar

Via RedBubble kan je dit kunstwerk laten afdrukken op meer dan 50 artikelen waaronder oa kledij, gsm- & laptopcovers, kussens, stickers, etc.

Veilige, online betaling met een wereldwijde levering.

Extra Afbeeldingen

Bedankt om dit kunstwerk te delen op je favoriete sociale media

  Kunst brengt schoonheid in een globale wereld die vaak donker en lelijk is