Aquarium

De kleurrijke onderwaterwereld van vissen heeft me sinds mijn jeugd geboeid.

Ik ben dan ook de trotse eigenaar van een eigen aquarium en vindt ook artistieke inspiratie in deze wereld met z'n prachtige kleurrijke vissen en mooie planten.

Amazone Impressie

Dit aquarium heeft een prominente plaats in onze living en geeft een 'impressie' van een goed beplante amazone rivier bedding met als belangrijkste focus een school van goud-gele maanvissen. 

 

Het aquarium is ingericht om zo goed mogelijk de natuurlijke omstandigheden en het leefgebied - namelijk het Amazone gebied - van de maanvissen te benaderen. 

Ik ben echter een groot liefhebber van goed beplante aquariums (en ook voorstander vanwege hun bijdrage aan het bekomen van een natuurlijke, stabiele onderwaterwereld) - vandaar dat ik veel meer planten gebruik dan een typische amazone biotoop - waar het aantal planten vaak een stuk beperkter is of zelfs enkel hout aanwezig is - vandaar dat ik het liever een 'impressie' noem. 

 

Het vissenbestand bevat tevens ook een school Corydoras Sterbai en een school Kardinaal Tetra's.

Technische Kenmerken

Er wordt gestreefd naar de volgende waterwaardes:

6,85 Ph

4,5 Kh

26 Graden

 

De afmetingen zijn 120 cm breed x 60 cm hoogte x 55 cm diepte.

Het aquarium wordt gefilterd via een externe EHEIM filter en maakt gebruik van een CO2 installatie voor het voederen van de beplanting en het lichtjes zuur houden van het water.

 

De achterwand is zelf gemaakt en verhult de gebruikte apparatuur. 

Nieuwsgierig was ze altijd al geweest ...

Zwemmend Als Vissen Nieuwsgierig

Ga naar de detail pagina